Anmeldelser

Danske Biblioteker

Beskrivelse
For år tilbage stod Claus Manniche bag opdagelsen af rygtræningens helbredende virkning.
Der var og er dog en lille gruppe patienter, som ikke kan træne sig væk fra smerterne. Nu har man fundet ud af, at disse menneskers smerter i mange tilfælde skyldes en ellers uskadelig bakterie, der har forvildet sig ind til den beskadigede discus, hvor den trives og laver ravage.
Normalt har den hjemme på huden og i mundhulen, hvor den i sjældne tilfælde forårsager tandbylder. Hvordan den bærer sig ad med at komme ind imellem lændehvirvlerne er lidt et mysterium… men den gode nyhed er, at den vildfarne bakterie kan bekæmpes ved en tre-måneders antibiotika-kur.
Alt dette uddybes på smukkeste vis i bogen, som er klar og præcis i sin formidling og til at forstå for enhver.

Målgruppe
For alle med kroniske smerter i lænden samt til alle andre interesserede, herunder læger, fysioterapeuter og andre behandlere.

Sammenligning
Modic-forandringer er beskrevet i bl.a. Gigtforeningens blad ’Ledsager’ og diverse netsteder. Men for første gang i populariseret form som bog.

Samlet konklusion
Væsentlig nyopdagelse omkring rygsmerter. Kan anskaffes bredt til hovedbiblioteker samt filialer efter skøn.

Lån bogen fra dit bibliotek i elektronisk format via eReolen.dk Alma Lind Jensen, DBC (Dansk Biblioteks Central), februar 2014


Bogvægten.dk

”En lille bog om et væsentligt skridt inden for rygsmerteviden- og helbredelse. Bogen er skrevet af læge Claus Manniche og journalist Connie Mikkelsen. Den er pædagogisk opbygget, der er udtalelser fra både forskere og patienter, og der er informerende illustrationer.”

Læs hele anmeldelsen Birte Strandby, anmelder